At "give slip"

Dette indlæg har 1 svar
At "give slip" en forklaring, og øvelser

Hvad vil det egentlig sige at "give slip" 

Jeg (og rigtig mange andre) snakker hele tiden om "at slippe" men hvad vil det egentlig sige 
At give slip, betyder jo ikke at man skal stoppe kontakten, eller blot glemme alt det der var, lade som ingenting, og helt droppe ansvaret for ens handlinger .Nej at slippe handler om at slippe forventningerne til alt, til udfaldet, til sig selv, til en evt modpart, og fremtiden-  Find fred med fortiden, sid ikke fast i den, prøv at finde en forståelse og accept for hvad der skete, ikke at det dermed gør det til noget der var ok, for langt fra alt vi er ude for er ok, men at finde accept i at det fandt sted, på den måde kan man finde ind til tilgivelsen, og dermed sætte sig selv fri. Tilgivelse er for vores egen skyld, ikke for modpartens, tilgivelse handler nemlig om at give slip på dramaet, situationen og skylden, både den man giver andre men også skyldefølelsen man kan rende rundt med dybt dybt nede til sig selv.
At finde forståelsen i at modparten/parterne  har handlet ud fra et sted der hed "jeg gjorde mit absolut bedste" eller at de i situationen gjorde hvad de følte var rigtigt, kan være med til at sætte en del på plads, dermed ikke sagt at det var det rigtige, eller at det var godt nok, men at de følte de ikke kunne gøre andet, lige der med de briller på kan det blive lidt lettere at finde fred, og give slip.
At være tilstede i nuet, at finde fred med fortiden, og uden forventninger til fremtiden, sikke et smukt sted at være 

Hvordan giver man slip ~ øvelser 

Det at give slip, lyder så sørens nemt og lige til, men det er ikke altid sådan det er, tværtimod kæmper ego tit imod og prøver at fastholde en i de kendte følelser tiltrods for at de er ubehagelige. Her kommer nogle af de øvelser jeg selv bruger til at slippe energi bundet op i personer, situationer og gamle mønstre. 

Ærke englen Michael er en rigtig god engel at påkalde når man har brug for at slippe energetiske forbindelser til andre mennesker ~ Sæt dig ned et sted du kan være i fred en stund, luk øjnene og påkald Michael, bed om hans hjælp til at slippe forbindelsen til _______. Forestil dig nu at du står overfor denne person og at i er energetisk forbundet med en slags energi navlestreng, den kan se ud på mange måder, det du ser er et billede på hvordan du oplever energien imellem jer. Bed nu Michael kappe denne forbindelse mellem jer med hans lys sværd, og bed ham derefter heale på begge de afkappede ender, så i begge kan komme hele videre. Bed ham heale og fylde jer begge op med kærlighed til jer selv og situationen. Sig gerne højt, jeg slipper nu forbindelsen til _______ , jeg slipper ham/hende i og med kærlighed.
Denne øvelse kan laves dagligt lige så længe der er behov for det, og er rigtig god til at slippe personer der ikke længere er en del af ens liv, eller som man ikke ønsker skal være en del af ens liv længere 

Fra solar plexus til hjerte: denne øvelse er rigtig god til at løsne op for gammelt nag og indeklemte følelser mellem dig og personer der stadig er en del af dit liv. Sæt dig et roligt sted, luk øjnene og forestil dig du beder personen du har et issue med sætte sig overfor dig (har du behov for det, så sæt en stol frem, jo bedre du kan visualisere det, jo bedre virker det). Sid en stund i stilhed og mærk de følelser den anden bringer frem i dig, hold øjnene lukkede hele vejen igennem processen. Når du er klar så "kig" ned mod dit solar plexus, her vil du se en navlestreng der forbinder dig med modparten, den kan have mange tykkelser og kan være alle farver, slimet, knas tør, reb lignende, osv. Den ser ud som den gør, og det er ok. Tag nu stille og roligt fat om den, og begynd lige så stille og roligt at trække den ud, har du brug for det så bevæg dine hænder, jo bedre du kan forstille dig det, desto bedre virker det. Det er muligt "snoren" skifter facon, farve og substans undervejs, det er ok.... bliv ved med at trække til der ikke er mere at trække ud, på et tidspunkt vil du opleve at du sidder med enden af "snoren" i hånden, sæt denne ende op på dit hjerte chakra og sæt den fast der. Sid en stund og mærk hvordan energierne føles nu. Sig tak til dig selv og modparten, luk øjnene op, og husk at drikke lidt vand.
Denne øvelse kan udføres 2-3 gange om ugen så længe der er behov for det.

Spejlet: er et fantastisk redskab når man skal arbejde med sig selv, for ofte glemmer vi faktisk at vi også har brug for at slippe gammelt nag og beskyldninger til os selv. Har du tilgivet dig selv for nyligt? Det er vigtigt i slippe processen, at vi husker at få den del med, hvor vi tilgiver os selv for at have siddet fast/fundet os i/ tilladt andre at trampe på...osv. 
Stil dig foran spejlet kig dig selv i øjnene, vær tilstede med dig selv, se dig selv og se på dig selv, som du ønsker at andre ville se og se på dig. Forbind dig nu med den situation og de følelser du ønsker at arbejde med, mærk dem for en stund, sig nu højt til dig selv....JEG ELSKER DIG, JEG TILGIVER DIG, JEG BLIVER HOS DIG gentag gerne flere gange og gerne dagligt så længe der er behov for det .

De 3 dybe vejrtrækninger ~ dette er en meget let og effektiv måde at slippe negative tanker og frygt på. Den kan laves de fleste steder og når som helst, men selv elsker jeg at lave den når jeg er alene midt i skoven. Den går i alt sin enkelthed ud på at du tager 3 meget dybe og langsomme vejrtrækninger, på første indånding (gennem næsen) forestiller du dig at du ånder det smukkeste gyldne lys ind, mens du tænker at det er præcis det du gør "jeg fylder min krop med gyldent guddommeligt lys, livets essens" og på første udånding (gennem munden) forestiller du dig at du puster al negativt ud af din krop, mens du tænker præcis det "Jeg giver slip på al negativ energi". Næste indånding er den samme (gennem næsen) "jeg fylder min krop med gyldent guddommeligt lys, livets essens" og på udåndingen "jeg slipper al frygt og angst". Sidste og 3. indånding er som de 2 første "Jeg fylder min krop med gyldent guddommeligt lys, livets essens" og udåndingen (gennem munden) "Jeg slipper alt det der ikke længere tjener mig"
Denne øvelse kan laves lige så ofte du føler for det, og hvis du kan finde ind til de følelser du ønsker at slippe inden du går igang er det endnu mere effektivt.

Forståelsen: for modpartens handling kan være til stor forløsning, for når man føler sig såret og uretfærdigt behandlet kan det være meget svært at slippe og komme videre. Men kan man derimod finde en lille flig af forståelse for modpartens handlinger kan det være lettere at selv komme videre. Tilgivelse handler ikke om at sætte den anden fri, nej det handler om at sætte sig selv fri af negative følelser der holder dig fast et usundt sted, så tilgiv andre for DIN egen skyld, giv dig selv fri!
Når man står i en given situation så handler man, nogle gange set i bagklogskabens lys irrationelt og uklogt, men ikke desto mindre var det lige i det øjeblik man handlede det der var det rigtigste at gøre, og sådan er det for alle mennesker i alle situationer, vi gør alle altid det der føles mest rigtigt lige det splitsekund man handler.
Så hvis du nu går tilbage til den situation og person det omhandler for dig, og ser på modpartens handlinger, ud fra den viden du har om hans/hendes liv og baggrund, kan du så få øje på et mønster der trækker paraleller, kan du finde en flig af forståelse (ikke at forveksle med at du er enig) kan du se hvad handlingen bunder i, kan du se at personen måske er styret af frygt, tillærte mønstre, et ønske om at gøre det han/hun føler er rigtigst.
Når først vi kan finde baggrunden for handlingen, kan det være lettere at tilgive og dermed sætte sig selv fri.

Læringen: det er ingen hemmelighed at det er i livets aller sværeste situationer vi lære aller mest, så hvis nu du skal finde en eller anden mening med "gal skaben" så er det rigtig vigtigt og meget brugbart at se på hvorfor man skulle det igennem, man har været igennem, hvad har du lært, og hvad har du taget med dig?
Jeg vil gerne her komme med et eksempel fra mit eget liv....Jeg (min familie) mistede for nyeligt vores meget elskede kat Marley, han var det mest særlige dyr jeg til dato har haft æren af at bo sammen med, han forsvandt en mandag aften. Vi ledte højt og lavt i over en uge, for at få besked fra en genbo om at deres hund havde snuset sig frem til hans lille tomme krop i skovbundet ca 100 m fra vores hjem...jeg var knust, utrøstelig, vred og uforstående for hvorfor MIN kat på kun 4 år skulle tages fra MIG! Jeg brugte 3 dage på at græde, og på 4. dagen satte jeg mig ned og begyndte at tænke og mærke efter, hvorfor nu og hvad skulle det alt sammen gøre godt for?
Det gik op for mig at hans mission her hos os var slut, min datter var i fuld trivsel efter et skole skift, og var for første gang nogen sinde glad for at gå i skole, og dermed trives vi som familie også for første gang i lang tid. Men derfor behøvede han da ikke rejse bort....jo for hans gave til mig, hans sidste store smukke gave, var mine tåre, han gav mig mine tåre og sårbarhed tilbage, nogle kvaliteter jeg gemte væk for mange mange år siden. Hvilken gave, taknemmelighed fyldte mit hjerte og jeg græd igen og igen, og jeg fælder også en tåre som jeg skriver dette, TAK Marley min elskede læremester og ven, din gave til mig kunne igen anden give mig, så det gjorde du. Jeg er dig evig taknemmelig!
Så ser du kæreste læser, der er ALTID noget smukt at finde, der er altid noget du har haft brug for at lære og tage med dig. Så hvad er dine gaver, og hvem har givet dig dem?

Jeg ønsker dig lys på din rejse  har du spørgsmål så hold dig ikke tilbage, jeg vil hjælpe og svare så godt jeg kan.

I kærlighed Abi

1 svar

Ønsker inspiration til nyopstartet virksomhed og til personlig udvikling Anabell , September 03, 2017

Tilføj kommentar

Email again: